JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Instrumentcenter breddar med Rohde
Test- och mätdistributören Instrumentcenter börjar sälja delar av Rohde & Schwarz sortiment. Det gäller oscilloskop liksom enklare spektrumanalysatorer, signalgeneratorer och effektmetrar.
– Det här blir ett bra komplement till de andra fabrikaten vi har. Bland annat har vi sålt Hameg i 28 år, säger Instrumentcenters vd Arne Lundeqvist.

Hameg ägs som bekant av Rohde & Schwarz sedan 2005 och har bland annat enklare oscilloskop, spektrumanalysatorer och kraftaggregat.

– Vi har många kunder som är elinstallatörer eller som arbetar i processindustrin. De behöver allt mer instrument, bland annat för datanät och för att installera antenner. Där passar Rohdes instrument bra.

Förändringen innebär dock inte att Instrumentcenter får ensamrätt på produkterna.

– Instrumentcenter blir ett bra komplement. De traditionella kunderna kommer vi att sköta själva men vi tror att de har andra kunder som vi inte når, säger Kristoffer Hermansson som är försäljningschef på Rohde & Schwarz Sverigekontor.

Instrumentcenter har fem anställda och växte med 23 procent i fjol till 12 miljoner kronor. Bland företagets andra leverantörer finns LeCroy, Fluke, Chauvin Arnoux, Rigol och TTI-Thurlby Thandar. Dessutom sysslar företaget med uthyrning och kalibrering av instrument.

– Vi ser ingen avmattning och jag tror det här kan lyfta försäljningen ytterligare, säger Arne Lundeqvist.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)