JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Addtech köper norskt
Addtech Energy köper norska Staubo Elektro Maskin, som levererar helhetslösningar inom batteri- och strömförsörjning, elmotorer samt signalsystem. Affären väntas vara klar i början av juli.
Oslobaserade Staubo Elektro Maskin har 15 anställda och omsätter cirka 65 miljoner norska kronor, vilket motsvarar drygt 77 miljoner svenska kronor. Företaget har, enligt Addtech, en stark position  på den norska marknaden.

Nu köper Addtech det norska företaget, som kommer att inlemmas i Addtechkoncernens affärsområde Energy Storage som omsätter cirka 1,4 miljarder kronor och har runt 450 anställda.

– Staubo är ett välkänt och välrenommerat teknikhandelsbolag på den norska marknaden. I och med förvärvet kompletterar vi vår verksamhet inom affärsenheten Energy Storage, och stärker våra marknadspositioner i Norge och Norden ytterligare. Som ägare behåller och vidareutvecklar vi våra bolag och det kommer vi att göra även med Staubo, säger Niklas Stenberg, affärsenhetschef för Addtech Energy Storage, i ett pressmeddelande.

Någon köpeskilling nämns inte. Tillträde beräknas ske i början av juli, efter att berörda myndigheters sagt sitt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)