JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ansys köper Esterel
EDA-företaget Ansys köper franska Esterel som utvecklar verktyg för säkerhetskritiska system. Köpeskillingen uppgår till 42 miljoner euro.
– Dagens produkter blir allt smartare. De har mer elektronik och mjukvara vilket kräver en systemapproach under utvecklingsarbetet. Kombinationen av de här två företagen ger kunderna en unik möjlighet att simulera hela system och med tillförlitlighet kunna förutsäga hur deras produkter uppför sig i den verkliga världen, säger Ansys vd Jim Cashman i ett pressmeddelande.

Esterel grundades år 2000 som en avknoppning från franska Simulog. Företaget har en svensk anknytning efter köpet år 2001 av dåvarande Telelogics verktyg kallat Scade för formellt korrekt konstruktion av programvara och hårdvara.

Esterels verktyg används för inbyggda system i bland annat flygplan, i tåg, i bilar, i energisystem,  i medicinska produkter och i olika industriprodukter, produkter som idag har tiotals miljoner rader med kod.

Med verktyg som Scade går det att modellera och simulera hur programvaran uppför sig under olika förhållanden liksom att koden följer olika standarder.

Esterels huvudkontor ligger i Elancourt strax utanför Paris. Företaget har cirka 80 anställda, runt 230 kunder och omsatte 15 miljoner euro i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)