JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson och KTH knyter tajtare band
Telekomgiganten Ericsson utökar sitt samarbete med KTH kring kunskapsutveckling, gemensam forskning och utveckling av innovation. Det handlar om ett långsiktigt samarbete som bland annat syftar till att stärka Sveriges konkurrenskraft.
Genom en ny överenskommelse mellan  Ericsson och KTH ska parterna stärka sitt långsiktiga och strategiska samarbete inom i första han olika forskningsområden som ska identifieras gemensamt.

Ericsson ska även medverka i diskussioner kring inriktningen av högskolans utbildning i rådgivande grupper och centrumbildningar. Likaså kan kompetensutveckling och vidareutbildning av Ericssons medarbetare komma att utvecklas och genomföras genom KTH.

– Människor är Ericssons främsta tillgång för att vi ska genomföra vår affärsstrategi som bygger på kombinationen av teknik- och tjänsteledarskap och global närvaro. En förutsättning för Ericssons expansion i Stockholmsregionen är god tillgång till relevant kompetens. Därför är samarbetet med KTH mycket viktigt för Ericsson, säger Johan Wibergh, ansvarig för området Networks på Ericsson, i ett pressmeddelande.

Av Ericssons omkring 17 500 anställda i Sverige jobbar runt 9 300 inom forskning och utveckling. Under det senaste året har företaget anställt runt 450 personer inom forskning och utveckling här i landet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)