JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AMD satsar på inbyggda system
Amerikanska processortillverikaren AMD skapar en division för inbyggda system. Företaget hoppas att dess x86-processor med tung grafik på chipet ska bli en inträdesbiljett till bland annat kommunikationssystem.
Embedded Solutions Group blir en separat affärsenhet inom AMD.

Arun Iyengar
Arun Iyengar
Chef blir Arun Iyengar som har 20 års branscherfarenhet. Han senaste jobb var på Altera där han var ansvarig för ett affärsområde som täckte in militär, industri och beräkningar. Idag är han teknisk rådgivare åt Alteras uppstickarkonkurrent Achronix

Enligt AMD har dess APU:er blivit väl mottagna i inbyggnadsbranschen.  Förkortningen står för Accelerated Processing Unit. Tänk på den som en systemkrets på en x86-cpu i pc-klass med en stor integrerad grafikkärna.

Opteronprocessorer och diskreta grafikkretar är också intressanta för inbyggnadsmarknaden, tror AMD. De delmarknader företaget framhäver är kommunikation, datalagring och andra prestandahungriga strömslukare.

Enligt AMD omsätts 6 miljarder dollar i år på den inbyggnadsprocessormarknad företaget siktar på. Och kommer att växa med 12-15 procent fram till  2014.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)