JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mälardalens Högskola förbättrar innovationsklimatet
Mälardalens Högskola har startat ett innovationskontor kallat Interact tillsammans med KTH och Stockholms universitet. Tanken är att bredda, fördjupa och effektivisera innovationssystemet i Mälardalen.
– MDH är utvalt som ett av tre lärosäten i det här partnerskapet och vi ser mycket positivt på samarbetet. Högskolan har tolv års erfarenhet av att utveckla idéer genom verksamheten i Idélab, och högskolan bedriver årligen hundratals samarbeten med små och medelstora företag. Interact är en arena där vi kan utveckla detta arbete ännu mer, säger MDH:s vicerektor Karin Axelsson i ett pressmeddelande.

Tanken är att effektivisera, fördjupa och bredda samarbetet och utbytet mellan de tre lärosätena för att ge konkret stöd för tekniska innovationer inom forskningen på en internationell marknad.

– Det är viktigt att lärosätenas forskningsresultat kan kommersialiseras och bli till nya tjänster, produkter och idéer. Det skapar nytta både för forskarna, lärosätena och för samhället i stort, säger Karin Axelsson i pressmeddelandet.

MDH:s inkubator Idélab är en del i samarbetet. En MDH-forskare som fått stöd av Idélab och som satsat på att skapa en produkt utifrån sina forskningsresultat är Rikard Lindell, som forskar inom datavetenskap och interaktionsdesign på MDH. Under sitt avhandlingsarbete skapade han prototypen C3LOOPS – en programvara som tillåter live-improvisation med musik- och videoloopar framförd av flera artister samtidigt.

– Det är bra att det finns mötesplatser för forskare att få hjälp att nå ut med sina resultat och att tänka entreprenöriellt, säger Rikard Lindell.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)