JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acreo knoppar av lysande tryckteknik
Förpackningsindustrin, reklambranschen, tryckerier och inredningsföretag är några områden som nystartade Lumisigns vill revolutionera med sina elektroluminscenta och tryckta skärmar. Tekniken har utvecklats av forskningsinstitutet Acreo i Norrköping.
– Volymtillverkning av miljötåliga elektroluminiscenta displayer, till en rimlig kostnad, är äntligen verklighet och det öppnar mängder av möjligheter, säger Kent Erhagen, delägare och vd för Lumisigns i ett pressmeddelande.

Lysande material, så kallade elektroluminiscenta displayer, har funnits i femtio år. Men först i fjol lyckades forskare på Acreo och Printed Electronics Arena i Norrköping integrera displayen i vanligt grafiskt tryckteknik.

När Norrköpings symfoniorkester fyllde 100 år trycktes jubileumsboken med en elektroluminiscent display. När boken öppnas börjar instrumenten i orkestern att lysa.

Forskarna har under utvecklingsarbetet samarbetat med flera stora varumärken inom snabbrörliga konsumentprodukter.

– Vi testade en hyllvippa med elektroluminiscent display för Plopp och kunde se positiva försäljningsresultat, jämfört med en vecka med vanlig hyllvippa, säger Tony Wiréhn, affärsutvecklingschef på Cloetta Sverige i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)