JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Whirlpool avvecklar kretskortsproduktionen i Norrköping
Vitvaruföretaget Whirlpool lägger ned kretskortsproduktionen i Norrköping. Ett 40-tal jobb försvinner när produktionen flyttar utomlands under nästa år, skriver Norrköpings Tidningar.
– Tillverkningen av kretskort blir billigare för oss på det här sättet. Därmed skulle också Norrköpingsfabriken kunna bli mer konkurrenskraftig på lång sikt. Dessutom är det inte Whirlpools kärnverksamhet att göra kretskort. Det är i stället att designa och tillverka mikrovågsugnar, säger produktionschefen Martin Teikmans till Norrköpings Tidningar.

Produktionen av kretskort i Norrköping tas över av kontraktstillverkaren Flextronics och flyttas troligen till företagets ungerska fabrik. Flextronics tar också hand om den kretskortsproduktion till ugnar som Whirlpool bedriver i polska Wroclaw och italienska Cassinetta.

Från fackligt håll beklagade man flytten.

– Jättetråkigt. Jag är övertygad om att vi kunde ha klarat av tillverkningen av kretskort själva på ett bra sätt om det investerats i nya maskiner och utrustning. Men medan fabriken i Ungern är helt ny, har det inte gjorts någonting här i Norrköping på många år, säger Metallklubbens vice ordförande Magnus Leijon till Norrköpings Tidningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)