JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt guld i Coremark - igen
Svenska IAR Systems och Renesas Electronics har slagit världsrekord när det gäller att exekvera kod i klassen RX-styrkretsar. Rekord är satt i prestandamåttet Coremark, där företagens produkter i kombination uppnått 3,12 Coremark/MHz.
Koden för testet kompilerades i IAR:s utvecklingsmiljö Embedded Workbench och exekverades på Renesas RX62N-processor som används i industritillämpningar.

– Vi har haft ett nära samarbete med IAR Systems för att skapa lösningar som ger utvecklare möjlighet att utnyttja RX-familjens fulla potential, säger Ritesh Tyagi, på Renesas i ett pressmeddelande.

IAR Embedded Workbench för RX innehåller flera nivåer av optimeringar för både kodstorlek och exekveringshastighet. Den senaste versionen släpptes i juni, men rekordresultatet uppnåddes med en förhandsrelease av den kommande 2.41-versionen som ska finnas tillgänglig i november.

För drygt två månader sedan satte IAR och ST Microelectronics världsrekord i klassen M4-styrkretsar. Då nåddes 2,98 Coremark/MHz (se länk).

Organisationen EEMBC utvecklar prestandamått för inbyggnadsprocessorer. Coremark är organisationens minst komplexa mått och en sorts svar på det klassiska prestandamåttet Dhrystone.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)