JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volkswagen - en ljusglimt i Smarteqs mörker
Den svenska antennspecialisten Smarteq har haft ett extremt jobbigt år. Försäljningen har dalat rejält. Därför är Volkswagens beslut att använda företagets antenner i Golfen som ska tillverkas i Europa under våren, med vidare export till Brasilien extra positivt.
Kistabaserade Smarteq har under det senaste året försökt växla fokus från utveckling till försäljning. Trots det nådde försäljningen under årets första nio månader knappt  39 miljoner kronor, vilket kan jämföras med drygt 43 miljoner kronor för motsvarande period året innan (se länk).

Nu har dock företaget fått beskedet att Volkswagen valt företagets antennlösningar till den Golfmodell som ska börja tillverkas under andra kvartalet nästa år för att sedan säljas i Brasilien.

– Vi är glada att blivit utvalda till ytterligare en bilmodell och att vi efter en lång väntan ser att projektet nu övergår till leveranser under 2013, säger Johan Hårdén, vd på Smarteq, i ett pressmeddelande.

VW ska även installera Smarteqs GPS- och GSM- antenner i alla fordon som exporteras till Brasilien under nästa år.

Smarteq har 15 anställda och utvecklar antennsystem för trådlös kommunikation till och från fordon, mellan utrustningar och maskiner samt för trådlös överföring av tal och data.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)