JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung storsatsar på nya teknikbolag

Samsung storsatsar på nya teknikbolag

Samsung stärker sin position som en av it-världens största riskkapitalinvesterare med en ny fond på 100 miljoner dollar. I höst lanserar Samsung  en tekniktävling med  10 miljoner dollar  i pris.
De kallas de fem ryttarna – Amazon, Apple,  Facebook, Google och Samsung – de som satsar mest på riskkapital på nya ICT-företag.

Nu offentliggör Samsung att man sjösätter ett nytt Samsung Strategy and Innovation Center SSIC och en ny fond med 100 miljoner dollar i kapital.

Den nya fonden, Samsung Catalys Fund, ska investera i utveckling av komponenter och subsystem.

Samsung har redan tidigare plöjt ned 1 miljard dollar i Venture Americas Fund, som har forskning- och utvecklingsenheter runt om i världen.

Samsung sätter också upp ett pris på 10 miljoner dollar i en tekniktävling – Samsung Create Challenge - som ska lanseras i höst.

Syftet med tävlingen är att få hårdvaru- och mjukvaruutvecklare runt om i världen att använda sig av Samsungs teknikplattform Device Solution Architecture.

Förutom prissumman på 10 miljoner dollar kommer vinnaren att få uppbackning av SSIC i Silicon Valley och kontakt med olika toppforskare hos Samsung.

Sydkoreanska Samsung är i dag världens största mobiltillverkare och världens största köpare av halvledare. Samtidigt är Samsung självt  en av  världens största tillverkare av komponenter till mobilindustrin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)