JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige lyfter Kitron
Den norsk-litauska kontraktstillverkaren Kitron kom idag med positivt besked. Den svenska verksamheten går bättre än på många år och kommer att svara för ett bra överskott när företaget på onsdag släpper rapporten för fjärde kvartalet 2012.
Kitron har de senaste två åren strukturerat om den svenska verksamheten, en åtgärd som i praktiken inneburit att fabriken i Karlskoga stegvis avvecklats.

Orsaken är minskade beställningar från den svenska försvarsindustrin. Huvuddelen av kunderna har flyttats över till fabriken i Jönköping.

- De senaste två åren har vi kapat kostnaderna för den svenska verksamheten med 35 procent samtidigt som vi bibehållit försäljningsvolymen, säger Kitrons svenska vd Thomas Löfgren i ett pressmeddelande.

Fabriken i Jönköping står för ungefär en fjärdedel av koncernens omsättning. Ser man istället till de svenska kunderna svarar de för ungefär 40 procent av omsättningen.

- De senaste åren har vi sett tillväxt inom tillverkning, telekommunikation och medicinska apparater.

En av Kitrons svenska kunder är optobolaget Transmode som växt starkt. Kitron tillverkar ett 90-tal produkter åt Transmode.

Ett annat bolag som enligt Thomas Löfgren förklarar tillväxten är Atlas Copco. Kitron skrev ett samarbetsavtal år 2010 med Atlas Copco.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)