JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Följ Hydras väg genom Kickstarter-processen

Följ Hydras väg genom Kickstarter-processen

Många av de produkter som finansieras med så kallad crowdsourcing brukar vara konsumentinriktade. Kraftmodulen Hydra från det lilla elektronikföretaget CH Robotics är därför en udda fågel på crowdfundingsajten Kickstarter.
CH Robotics nya spänningsomvandlare Hydra är en patentsökt liten modul som bland annat kan användas som batteriladdare.

Den har tre dc-utgångar som kan leverera upp till 2,5 A och en spänning från 3,0V till 12,0V. Inspänningen ska ligga mellan 5 V och 14 V. Omvandlaren kan styras genom datorns usb-port eller trådlöst med mobilen.

Den är mindre än en handflata men har ändå samma kapacitet som en mycket större, treditionell strömomvandlare.

CH Robotics, som också utvecklat en liten gyro med tillbehör (länk), har gått via Kickstarter för att få in kapital till Hydra och samtidigt ta förhandsbeställningar.

Följ händelseförloppet här. (länk)

De första fem bidragsgivarna satsade 10 dollar mot att få sina namn inristade på CH Robotics hemsida.

Tre bidragsgivare satsade vardera 29 dollar mot att  få sitt namn på sajten plus en t-shirt.

Ytterligare tre bidragsgivare satsade 49 dollar och fick en polotröja med CH  Robotics namn på.

För 169 dollar hade man chansen att få förhandsbeställa något av de 100 förhandsexemplaren av Hydra med tillhörande AC-adapter plus namnet  inskrivet som ”founding contribitor”.

För 212 dollar kunde man få en av 50 förhandsexmplar av Hydra med AC-adapter och ett Bluetoothkort för att konfigurera Hydra över Iphone eller Android. Plus erkännande som founding contributor.

212-dollarserbjudandet tog slut direkt och ytterligare 75 exemplar annonserades ut, men nu för 220 dollar.

Snobbvarianten med det egna namnet ingraverat på Hydras svarta aluminiumhölje kostar 500 dollar – dubbelt så mycket som Hydra så småningom kommer att säljas för ute i handeln.

I dag den 11 februari, med 26 dagar kvar av Kickstarter-kampanjen, har bara  en kund bokat  sig för 500-dollarsversionen.

Hittills har Hydra fått uppbackning av 184 personer, bidragsgivare och köpare. Det har gett CH Robotics 34 640 dollar, tre gånger så mycket som man hade hoppats på.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)