JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elmia andas optimism
Inför höstens underleverantörsmässa har Elmia Subcontraktor frågat ett antal utställare hur de ser på framtiden. Inte oväntat är företagen försiktigt optimistisk.
– Vi har ett stort tryck på monterbokningen och fler bokade montrar än samma tid förra året.

Visst ser det olika ut i olika branscher, men det samlade intrycket är ändå en växande optimism bland underleverantörerna, säger mässans projektledare Karla Eklund i ett pressmeddelande.

Enligt Konjunkturinstitutet är läget i tillverkningsindustrin på bättringsvägen, om än från låga nivåer. Inköpschefsindex visar på en uppåtgående trend och liknande internationella siffror är också positiva.

– Vi ser absolut en svag förbättring och tror att helåret 2013 blir positivt. Men visst är många fortfarande försiktiga. Vi har till exempel fortsatt ganska korta orderfönster. På Hanza har vi investerat mycket genom hela krisen, bland annat i nya maskiner och nya fabriker. Nu hoppas vi få utdelning på det, säger Hanzas försäljnings och marknadschef Thomas Lindström.

– Vi känner att botten är nådd och att marknaden är rätt stabil just nu. Den är inte under tillväxt, men inte vikande heller. Vi får mycket snabba beställningar eftersom kunderna är försiktiga med att lägga långsiktiga order. Visst kan jag se en ljusning och positivitet i branschen, men det återstår att se när den riktiga vändningen uppåt kommer, säger Norautrons vd Peter Fihn i samma pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)