JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Siffermästarna från Norrköping uppköpta av Qliktech
Det framgångsrika databasföretaget Qliktech med rötterna på Ideon i Lund slukar nu det hyllade programvaruföretaget Ncomva, en avknoppning från Linköpings universitet med kontoret i Norrköping hos inkubatorn Lead.
Ncomva startades för knappt tre år sedan av en grupp forskare vid Linköpings universitet och  har redan nått världsrykte i statistikkretsar för sin programvara Statistics Explorer som förvandlar stora mängder statistikdata till lättbegripliga diagram i Flash och Html 5.

Häromveckan tog Ncomva plats på Ny Tekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges 33 hetaste teknikbolag. Företaget har i dag åtta anställda och omsätter cirka 6 miljoner kronor.

Qliktech upptäckte snabbt Ncomva och inledde ett tekniksamarbete förra året.

Nu tar Qliktech steget fullt ut och köper Ncomva för en hittills hemlig summa.

Qliktech grundades för snart 20 år sedan och räknas som ett av de mest lyckosamma svenska it-företagen från it-boomen på 1990-talet. Numera är Qliktech svensk-amerikanskt företag med huvudkontoret i USA och börsnotering på Nasdaq.

Men man har kvar utvecklingsavdelningen i Lund dit Ncomva kommer att flytta.

Kärnan i Ncomvas visualiseringsteknik ska nu byggas in i Qliktechs sök- och datamotor  Qlikview för analys och presentation av informationen i företags databaser.

Ncomva har på egen hand skaffat sig en imponerande kundbas med bland andra Oecd, IMF, EU-kommissionen, SCB, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Boverket och flera kommuner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)