JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 14 oktober 2019 VECKA 42
Två konsortier med processteknik från IBM respektive ST Microelectronics har fått klartecken av indiska myndigheter för sina planer att bygga var sin halvledarfabrik. Konsortierna räknar med att spendera ungefär fyra miljarder amerikanska dollar vardera. Förhoppningen är att andra ska följa efter.
Indien vill minska importen av halvledarkretsar men har haft svårt att locka utländska företag att starta produktion i landet. I ett nytt försök erbjuder myndigheterna subventioner i form av bland annat kapital, räntefria lån och skattelättnader. Hur mycket det handlar om framgår inte av nyhetsbyrån Reuters rapportering.

Klart är i varje fall att det finns två konsortier som är intresserade. Det ena leds av indiska Jaiprakash Associates och israeliska Towerjazz och ska hämta tekniken från IBM. Konsortiet planerar för en fabrik i närheten av New Delhi. Fullt utrustad kostar den fyra miljarder dollar, men inget sägs om vilken processnod det handlar om.

Det andra konsortiet led av Hindustan Semiconductor Manufacturing Corp tillsammans med malaysiska Silterra. Processtekniken kommer från ST Microelectronics. Fabriken hamnar i delstaten Gujarat.

Enligt Reuters måste IBM och ST Microelectronics ta mist 10 procent av respektive projekt medan den indiska staten tar 11 procent i vardera projektet.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)