JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt livstecken från Nokia

Nytt livstecken från Nokia

Microsofts bud på Nokias mobildivision skymmer sikten för Nokias produktutveckling. Men i veckan kom ett livstecken på Twitter: ”På Nokia har vi aldrig slutat utveckla. Mer om det den 22 oktober”.
Spekulationer om att Nokia är på väg ut med en så kallad Phablet, ett mellanting mellan en smartmobil och en surfplatta, har varit i svang länge.

Det talas om en 6-tums högupplöst bildskärm på 1920 x 1080 pixlar, en kamera på 20 megapixel, Qualcomms fyrkärniga 1,2 GHz Spapdragon 400-processor och Microsofts nya operativsystem Windows Phone 8 GD3.

Arbetsnamnet på den nya produkten har varit ”Bandit”, men det officiella namnet sägs bli Lumia 1520.

Det har spekulerats i att förseningen beror på Microsofts bud på Nokias mobildivision, men det troliga är att det är tekniskt strategiska beslut som sinkat lanseringen, typ vilken processor den nya produkten ska ha och vilket operativsystem.

Nu tycks Nokiafolket ha tröttnat på skriverierna och skickat ut ett inofficiellt besked om att det blir en presentation av något slag tisdagen den 22 oktober.

Men man säger inte om det är Lumia 1520 det handlar om. Det viktiga är att hålla intresset för Nokias Lumiaserie uppe.

Enligt analysföretaget Enderle Group plockar Nokias Lumiaserie marknadsandelar tack vare Nokias fokus på den inbyggda kameran. Smartmobilen Lumia 1020 har till exempel en inbyggd digitalkamera med 431 megapixels upplösning.

Och enligt analysföretaget IDC går det bättre och bättre för Windows Phone som parkerar sig på en säker tredjeplats strax bakom Apple men långt före fyran Blackberry.

Läs också Elektroniktidningens artikel om den förre Nokiadirektörens Thomas Zilliacus nystartade mobilföretag Newkia. (Länk till den artikeln).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)