JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elbilar poppis hos rikisar

Elbilar poppis hos rikisar

Den ambitiösa elbilsundersökningen i USA, ”The EV Project”, har rullat på sedan Nissan Leaf och Chevrolet Volt lanserades. Och den visar en rad intressanta fakta, bland annat vem som kör.
I EV Project finns cirka 8 000 bilar, främst den rena elbilen Nissan Leaf och seriehybriden Chevrolet Volt, betydligt fler Leaf än Volt. (Länk till EV Project)

På projektets hemsida snurrar en ”tripmätare” som i realtid visar hur många miles bilarna har rullat. Jus nu är man uppe i drygt 71,5 miljoner miles.

The Wall Street Journal har gjort en djupdykning i materialet och framställt en överskådlig grafik över resultatet hittills.

Bland annat framgår att fyra av fem ägare till en laddelbil har en hushållsinkomst på mer än 100 000 dollar per år och nästan var tredje tjänar mer än 200 000 dollar per år.

Två av tre har ersatt sin gamla bil med en elbil medan en av tre har köpt en elbil som komplement.

En intressant skillnad mellan Leaf och Volt är att den som äger en Leaf, som är en ren laddelbil, kör i snitt 4,8 mil per dag medan den som äger en Volt, som har en bensindriven räckviddsförlängare, kör 6,6 mil per dag.

Räknat i miles körs en laddelbil cirka 9 000 miles per år medan en vanlig bil körs 13 500 miles per år.

Laddelbilar är inget för den yngre generationen, sannolikt på grund av priset. Endast 8,5 procent av alla laddelsbilsägare är yngre än 35 år.

Länk till WSJ-grafiken
.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)