JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. GE köper finskt kapslingsföretag
Senast vi hörde något från finska Imbera – som utvecklat en teknik för att gjuta in både passiva och aktiva komponenter i mönsterkorten – var 2009 när företaget fick 15 miljoner dollar i riskkapital. Nu slår GE Healthcare Finland till och köper företaget för en okänd summa.
– Det finns två användningsområden för tekniken. På mönsterkort kan den användas för att gjuta in passiva komponenter och vid kapsling kan man till exempel stacka ett minne ovanpå en processor i en modul, förklarade Imberas Antti Iihola för Elektroniktidningen år 2009 (länk).

Hur mycket mindre mönsterkortet eller kapslingen blir varierar på tillämpningen, men besparingen kan uppgå till mellan 30 och 50 procent.

Imbera har sina rötter i ett forskningsprojekt på Helsingfors universitet som knoppades av år 2002 i samarbete med de finska företagen Elcoteq och Aspocomp.

Tekniken att bädda in både aktiva och passiva komponenter i substratet baseras på existerande material och teknik som redan används inom mönsterkortsindustrin, vilket ska borga för en stabil process, hög yield och låga priser.

Nu köper GE Healthcare Finland Imbera för en okänd summa. Största ägare är riskkapitalbolagen Conor Venture Partners, Northzone Ventures and Index Ventures.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)