JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första FPGA:an på 20 nm
Ett antal nyckelkunder har fått de första FPGA:erna i Xilinx nya generation på 20 nm. Övriga kunder får vänta till början av nästa år.
Xilinx släpper informationen om den nya generationen i små smakbitar. I juli fick vi till exempel veta att företaget gjort så kallad tape-out, att designen var färdig (länk). Nu rapporterar företaget att de första kunderna fått sina sampel.

Den nya generationen vars arkitektur kallas Ultrascale ska ge ge ett prestandalyft på systemnivå på 1,5 till 2 gånger jämfört med dagens generation som tillverkas i 28 nm. Exakt vad det innebär återstår att se.

Känt är dock att Xilinx har gjort om klockdistributionen så att den är mer asicliknande med olika klockor i olika områden. Uppdelningen är dessutom finkornigare än tidigare och därmed ska man slippa problem med långa distributionsavstånd som kan ge upphov till förskjutningar (skew).

Andra förbättringar är att multiplikatorerna i DSP-blocken är bredare och att det finns fler och snabbare IP-block för externa DRAM-minnen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)