JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hanza köper Arvika Industrikablage och Davab
Kontraktstillverkaren Hanza stärker kablage- och elektroniksidan genom att köpa Arvika Industrikablage och Davab (Digital Audio Video Elektronik). Bägge bolagen ingår i Salo Enterprice & Engineering.
– Arvika Industrikablage och Davab är två välrenommerade regionala bolag vars verksamhet nu ska flyttas över till vår fabrik i Värmland och som kommer utvecklas vidare i Hanzakoncernen, säger Gerd Levin-Nygren, som är chef för Hanzas elektronikdivision, i ett pressmeddelande.

Davab i Storfors hade 14 anställda och en omsättning på 7,6 miljoner för det brutna räkenskapsåret 2013. De två senaste åren har verksamheten gått med förlust.

Arvika Industrikablage i Arvika hade nio anställda och omsatte 8,3 miljoner för det brutna räkenskapsåret 2013. Även det bolaget gick med förlust.

– Hanza har sedan starten 2008 vuxit till en tillverkare med bred geografisk närvaro genom etableringar i Norden, Centraleuropa och Kina. Vi ska fortsätta expandera och förvärven av Arvika Industrikablage och Davab är ytterligare ett steg i rätt riktning, säger företagets koncernchef Erik Stenfors i pressmeddelandet.

Koncernen omsätter drygt 1,1 miljarder kronor och verksamheten finns i Sverige, Finland, Estland, Polen, Slovakien och Kina.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)