JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 14 oktober 2019 VECKA 42

Vad ville Apple fråga Tesla?

Helgens tunnaste nyhetsstory från Silicon Valley är uppgiften om att Apples M&A-chef Adrian Perica  åt lunch med Teslagrundaren Elon Musk – för ett år sedan. Men den uppgiften räckte för att väcka liv i gamla spekulationer om att Apple vill köpa Tesla.
Det var tidningen San Francisco Chronicle som i söndags hade uppgifter om lunchträffen, där troligen också Apples vd Tim Cook deltog, men inget om vad de talade om.

Adrian Pericas framfart på uppköpsfronten efter att han tog steget över från bankirfirman Goldman Sachs till it-jätten Apple 2009 är omvittnad. Enbart under fjärde kvartalet förra året köpte Apple företag för 525 miljoner dollar, lika mycket som under ett helt år tidigare.

Att Apple skulle köpa elbilsföretaget Tesla är varken osannolikt eller helt ologiskt.

I höstas argumenterade till exempel den tyska investmentbankiren Adnaan Ahmad ett ”öppet brev” till Apples vd Tim Cook och styrelsemedlemmen Al Gore att Apple borde köpa Tesla.

– Med Elon Musk kan ni få ett partnerskap med ikonstatus och öka Apples innovationsförmåga, skrev Adnaan Ahman och drog igång en spekulationscirkus .

Nu avslöjar San Francisco Chronicle att Apple och Tesla hade träffats på hög nivå ett halvår tidigare.

Genast drog spekulationerna åter igång om vad de två företagen möjligen kan ha gemensamt och vad de tillsammans skulle kunna hitta på.

Batterier är en gemensam nämnare. Ett radikalt steg i den pågående breddningen av Apples verksamhet är ett annat argument.

Men skulle verkligen Teslagrundaren Elon Musk gå in i Apple som vilken direktör som helst. Musk är ju entreprenörernas entreprenör som efter exit från betaltjänsten Paypal dragit igång både Tesla Motors, rymdskeppsföretaget Space-X och lanserat iden till ett helt nytt snabbtåg - Hyperloop.

Han har också vidareutvecklat idéer från Space-X-konstruktionen till 3D-skrivare och ett nytt sätt att hantera CAD-konstruktioner med bara handrörelser. (Se videofilm om det här.)
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)