JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sivers IMA kompletterar med modem

Sivers IMA kompletterar med modem

Millimetervågsspecialisten Sivers IMA tar hjälp av ett icke namngivet amerikanska företag som utvecklar höghastighetsmodem. Tanken är att kunna erbjuda en mer komplett millimetervågslänk.
– I bolagets strategi ligger att vi ska samarbeta med nära leverantörer av viktiga delblock i radiolänkenheter på millimetervågsområdet. Detta avtal ger oss direktkontakt med en viktig modemleverantör, säger företagets vd Olle Westblom.

– Vid flera kundbesök som vi har gjort tillsammans med kolleger från Trebax AB har vi rekommenderats att kontakta denna modemtillverkare och säkerställa att våra respektive produkter fungerar tillsammans.

När Sivers IMA runt 20007 började utveckla upp- och nedkonverterare till millimetervågslänkar trodde företaget att kunderna skulle köpa byggblocken för att själva stoppa in lokaloscillator och andra kringkomponenter. Det visade sig dock snabbt att de flesta vill göra så litet som möjligt själva Kunderna köper helst kompletta konvertrar inklusive lokaloscillator och diplexer.

Det beror till viss del på att frekvenserna är så höga att det är få som har tillräcklig kunskap för att designa egna kort, men också på att serierna än så länge är så små att det blir billigare.

Nu tar Sivers IMA ytterligare ett steg mot en komplett länk genom samarbetet med den amerikanska modemleverantören.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)