JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stöd elektronikbranschen - påverka Vinnova

Stöd elektronikbranschen - påverka Vinnova

Tycker du att elektronikbranschen är viktigt för AB Sveriges konkurrenskraft och att Vinnova borde satsa på området? Då ska du omgående författa en avsiktsförklaring som backar upp Smartare Elektroniksystem för Sverige, den lobbygrupp som arbetar för att Vinnova ska göra elektroniken till ett prioriterat så kallat SIO-område.
För att få tyngd bakom sin SIO-ansökan går nu gruppen bakom Smartare Elektroniksystem för Sverige ut med en uppmaning till alla i branschen att författa ett Letter-of-Intent, en avsiktsförklaring där de beskriver vad en satsning på elektronik och elektroniksystem betyder för just deras företag, forskningsinstitut eller universitet.

Men det är bråttom. Redan 3 mars behöver guppen ha ditt brev som ska vara författat på engelska.

Brevet ska vara maximalt en sida och innehålla:
  - en kort beskrivning av er verksamhet och inriktning
  - vad som är av intresse för er och varför
  - det ska framgå att ni är beredda att stödja och delta i arbetet, i de delar ni finner är av intresse för ert företag/verksamhet.

För att underlätta skrivandet finns en mall som visar vilka uppgifter som behöver lämnas och lite tips på hur man kan strukturera upp texten. Mallen kan laddas ner här (länk)

”Smartare elektroniksystem för Sverige” är en av 18 olika innovationsagendor som tävlar om Vinnovas gunst. Sedan tidigare har fem områden tilldelats så kallade SIO-pengar.

För elektronikens del kan det i bästa fall handla om så mycket som 150 nya miljoner kronor under tre år. Pengarna är tänkta att fungera som ett klister och skapa ”en större stjärna av de små stjärnor som finns idag”, som Marie Wall på Vinnova uttryckte när agendan nyligen presenterades (länk).

Myndigheten samarbetar med Energimyndigheten och forskningsrådet Formas i satsningen på strategiska innovationsområden.

Ett beslut om vilka områden som tilldelas SIO-pengar kommer den 19 maj och redan till sommaren startar etableringsfasen. Formell programstart är den 1 januari 2015.

Förslaget inom elektronik- och fotonikområdet har tagits fram av Acreo Swedish ICT, branschorganisationen Svensk Elektronik, Swerea IVF, Photonicsweden, Chalmers tekniska högskola, Kungliga tekniska högskolan och Luleå tekniska universitet (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)