JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson och Facebook i nytt samarbete

Ericsson och Facebook i nytt samarbete

MWC 2014 Ericsson ska förse Facebooks utvecklare med simuleringskapacitet för att testa nya produkter i mobila bredbandsnät världen över. Ett nytt gemensamt labb ska byggas i Menlo Park i Kalifornien.
Ericsson gick på måndagsmorgonen ut med nyheten att man tillsammans med det amerikanska Internetföretaget Facebook med start nu i vår ska bygga upp ett utvecklingslabb på Facebooks område i Menlo Park.

Samarbetet sker inom ramen för organisationen Internet.org, som bildades förra året för att skynda på utvecklingen att koppla upp hela jordens befolkning mot internet. Målet är högt satt. Fortfarande har bara var tredje människa tillgång till internet.

Det nya labbet har namnet The Internet.org Innovation Lab.

Ericssons bidrag är att förse utvecklarna med alla tänkbara nätverksmiljöer så att de kan testa och simulera ny teknik i mobilnät som de normalt inte skulle haft tillgång till.

– Det här är en unik kapacitet som Ericsson bidrar med. Utvecklarna kan nu göra simuleringar i nätverksmiljöer som är typiska för nya marknader, säger Facebooks infrastrukturchef Jay Parikh i ett pressmeddelande från Ericsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)