JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelchefen kom med godispåse till MWC

Intelpresidenten Renee James kom till Mobile World Congress i Barcelona med en påse full med Intelgodis – nya Atomprocessorer, LTE-plattformar och nya IoT-satsningar.

Internet of Things, elektronik som kommunicerar trådlöst över internet är den stora grejen i alla sammanhang i dag där världens elektronikindustri möts och visar upp vad de har i portföljen.

Det gäller framför allt de två pågående internationella mässorna Embedded World i tyska Nürnberg och Mobile World Congress i spanska Barcelona.

Processorjätten Intel är angelägen om att synas på båda ställena.

I Barcelona visar en av Intels två nya högsta chefer, Renee James som har titeln President, upp allt nytt som Intel har tagit fram för att passa Internet of Things och den övriga mobila världen, som inte har varit Intels starkaste gren tidigare.

Och i Nürnberg möts besökarna av två gigantiska affischer som pushar för Internet of Things.

Den ena är från ST Microelectronics, en etablerad leverantör av processorer för inbyggda system. Den andra är från Intel, som än så länge är en nischspelare inom inbyggda system, men har resurser att göra reklam för sig.

På en presskonferens i Barcelona på måndagskvällen introducerade Renee James två nya Atom-processorer – 64-bitar Merrifield för smartmobiler och surfplattor och nästa generation 64-bitar fyrkärniga Moorefield-processor för Androids mobila enheter.

Hon presenterade också den nya LTE Advanced plattformen 7260 för mobiler och surfplattor. Den är en utvecklad version av XMM 7160 som kom förra året.

Hon avslöjade också att Intel har fördjupat samarbetet med telekomföretagen Alcatel-Lucent och Cisco för att få igång en effektivare infrastruktur för Internet of Things, det som många beskriver som nästa generations datoranvändning.
ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)