JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB optimerar portföljen med köp och sälj
För drygt två år sedan betalade industrikoncern ABB 3,9 miljarder dollar, motsvarande 26,3 miljarder kronor, kontant för Thomas & Betts. Nu säljer ABB den  HVAC-verksamhet som följde med i köpet för 260 miljoner dollar till Nortek.
– Avyttringen är i linje med vår strategi att ständigt optimera vår portfölj och fokusera insatserna på lönsam tillväxt inom våra kärnverksamheter kraft och automation, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande.

Det är verksamheten inom värme, ventilation och luftkonditionering som ABB avyttrar på grund av att den har begränsade synergier med företagets kärnverksamhet.

Sedan köpet för två år sedan har ABB kombinerat Thomas & Betts elkomponenter med sina egna styr- övervaknings- och mätutrustningar, vilket medfört att företaget skapat ett bredare erbjudande inom lågspänningsområdet. Förvärvet har även fördubblat ABB:s tillgängliga marknad i Nordamerika genom Thomas & Betts nät av över 6 000 återförsäljare och grossister

ABB kommer även fortsättningsvis att erbjuda motorer, drivsystem liksom lågspänningsprodukter till HVAC-industrin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)