JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bilelektronik och högspänning på årets kiselkarbidkonferens

Bilelektronik och höga effekter på kiselkarbidkonferensen

Nu är programmet för den internationella kiselkarbidkonferensen  Isicpeaw i Stockholm om två veckor spikat. Det handlar i stor utsträckning om moduler och nya komponenter för fordon, kraft, växelriktare, högspänning, grön energiteknik och hög effekt.
Konferensen är ett samarbete med Acreo Swedish ICT, Swerea Kimab, KTH, Yole Devèloppement, Enterprise Europe Network (EPE) och netFISIC.

Söndagen den 25 maj är en ”tutorial day” som hålls hos Swerea Kimab i Kista. Den följs av två dagars ”workshop” som i år hålls på Skoghem & Wijk på Lidingö.

Workshop-programmet inleds med att Gourab Majumdar från Mitsubishi ger en översikt av det senaste inom modulutvecklingen på kiselkarbidområdet.

Sedan följer tre workshops inom ramen för det svenska forskningscentral SiC Power Center i Kista med svenska programledare från Volvo, Alstom och Kollmorgen. Bland annat ska professor Mats Alaküla sammanfatta utveckling av helelektriska drivlinor för tunga fordon.

SiC Power Center är ett fyraårigt projekt som ska stödja svenska företags kiselkarbidsatsningar. Bland annat testas och utvärderas nya kiselkarbidkomponenter och moduler när det gäller elektrisk prestanda och tillförlitlighet, optimering av kretskonstruktioner och utveckling av systemdemonstratorer.

Mot slutet av andra dagen drar Phillipe Roussel från det franska marknadsundersökningsföretaget Yole den senaste rapporten om marknaden för kiselkarbid.

Ladda ned hela programmet här.

Länk till konferensens hemsida.

Läs Elektroniktidningens artiklar om de svenska kiselkarbidprojekteten. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)