JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Grafen ska vara lätt att testa

Grafen ska vara lätt att testa

Om svenska företag ska bli världsledande på att utnyttja grafen, så måste det bli enkelt att prova på supermaterialet. Det menar SIO Grafen som nu drar igång projektet Made for Sweden, med mål att just säkra materialleveransen till svenska företag.
I september förra året genomfördes den allra första nationella strategiska workshopen av SIO Grafen. Den 27 april i år är det åter dags för en workshop i samband med innovationsprogrammets årsstämma. Då sjösätts även projektet Made for Sweden, inom området materialtillverkning.

Syftet med projektet är att göra det lätt för svenska företag att köpa små mängder grafen eller olika typer av grafenbaserade material. Likaså ska det vara enkelt att få åtkomst till testbädd och labbmiljö.

Projektet är öppet för alla materialleverantörer och genomförs i två steg:

• En workshop kring materialförsörjning i samband med SIO Grafens årsstämma den 27 april.

• Etableringsstöd som kan sökas i grupp eller enskilt. Stödet ska användas för att tillhandahålla hela eller en del av det materialförsörjningserbjudande som specificerats på workshoppen. Total budget 1,5 miljoner kronor, där aktörerna medfinansierar med 50 procent.

Om du som materialleverantörer vill delta måste du starta med att anmäla dig till workshoppen. Dessutom måste du senast veckan innan ha skickat in en kort beskrivning av din eller din grupps kunskap och erbjudande inom materialförsörjning för grafen, samt idéer kring möjliga erbjudanden. Beskrivningarna ligger till grund för utformning av workshoppen den 27 april.

Deadline för anmälan och beskrivning är den 20 april och skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anmälan kan även göras här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)