JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Boost för IoT i industrin
Nätverket Automation Region och startupklustret Things ska i gemensam regi söka lösningar inom industriellt Internet.
Automation Region är ett kluster där industri, samhälle och högskola tillsammans arbetar för att stärka konkurrenskraften inom automationsområdet. Nätverket drog igång 2007, med Mälardalens Högskola som huvudman i samarbete med ABB.

Things är en utvecklingsmiljö, öppnad i våras på initiativ av inkubatorn Sting. Den ligger i anslutning till KTH i Stockholm och samlar startupbolag inom teknikområden som IoT, wearables, 3D-print, automation och robotik. Här finns idag 32 bolag som jobbar med projekt tillsammans företag såsom ABB, Assa Abloy, Husqvarna, NCC och SP.

Nu har de två ingått ett strategiskt samarbete för att hitta nya lösningar och utnyttja möjligheten som den snabba utvecklingen inom industriellt Internet medger.

– Automation Region har genomfört flera framgångsrika projekt som bygger på samarbete mellan små utvecklingsbolag, större automationsföretag och akademi. Nu kan vi växla upp arbetet och bidra till en vitalisering av automationsbranschen, säger Karolina Winbo, processledare på Automation Region, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)