JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Magnus räknar in fler IoT-företag

Magnus räknar in fler IoT-företag

SMSE, Swedish M2M Service Enablers, som sedan fyra år arbetar för att hjälpa svenska startupföretag inom IoT är populär. Nya medlemmar strömmar in. Nu har alliansen 56 medlemmar, eller är det 57 eller kanske ändå fler.

– Nu har ytterligare en gått med, 57 är vi, och ännu en är på väg, skriver Magnus Melander, när Elektroniktidningen undrar hur många som verkligen är medlemmar i SMSE.

Magnus Melander drog igång SMSE med intentionen att bygga en IoT-industri i Sverige. Ett led i byggandet är att hjälpa små innovativa startups att lyckas, framförallt i utlandet.

– Genom att hjälpa våra entreprenörer ut i världen berättar vi för andra att Sverige är ett bra IoT-land där man kan leta lösningar och kunskap. Samtidigt hjälper vi våra storföretag om de får chans att jobba med små innovativa företag, sade Magnus Melander i en färsk intervju med Elektroniktidningen.

Här kan du läsa intervjun (länk).

När Elektroniktidningen intervjuade Magnus Melander hade alliansen 51 medlemsföretag, och sedan publicering har mailen gått varm. I skrivande stund är det ytterligare sex entreprenörer som gått med. Och en är på väg.

Kravet för att få bli medlem är att vara ett svenskt startupföretag som arbetar med IoT.

Det närmaste evenemanget på hemmaplan som SMSE är med och ordnar är ”Stockholm IoT Midsummer Days” som går av stapeln den 21 till 22 juni. Måndagen den 21 juni är vigd för ett tysk-svenskt Smart Factory-seminarium (länk), medan eventet IoT For Real går av stapeln dag två (länk).

Några av de innovationsföretag som just tagit klivit in i SMSE är Neue Labs, Inkonova, Mind Music Labs, Real IoT, Eze System, Tannak och Anyway Wireless Communications.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)