JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vibrerande kudde ska höja ljudupplevelsen

En kudde under nacken som vibrerar i takt med ljudet. Det är enligt finska Flexsound inledningen på inget mindre än en multimediarevolution. Företaget planerar en lansering på Indiegogo och säger sig ha kunder som vill integrera den i egna produkter.

Om biofåtöljen, bilsätet eller soffkudden vibrerar i takt med musiken, så blir ljudupplevelsen mer intressant och njutbar. Det tror finska Flexsound.

Företaget lanserar dels sin egen vibrerande kudde och dels bjuder det ut den underliggande patenterade tekniken för licensering.  

Idén är att komplettera det hörbara ljudet med ljud som känns fysiskt i form av vibrationer som är synkroniserade med ljudet.

Produkten finns i en modul kallad Xperience som kan bäddas in i exempelvis en biograffåtölj, ett bilsäte eller en möbel.

Mervi Heinaro

– Huden är det största organ som människan är utrustad med. Varför ska du nöja dig med att bara kunna höra och se en film, om du dessutom kan känna ljuden på kroppen och huden? säger Flexounds vd Mervi Heinaro.

– Musik är nästan rena mirakelmedicinen, som alla vet. De mjuka vibrationer som vi adderar förstärker de känslor som finns i ljud- och bildmaterialet. Det är mycket avslappnande.

Enligt Flexound är flera företag intresserade av att licensera tekniken. 

Första användare är Flexound själv, som via Inidiegogo snart kommer att lansera en kudde kallad Humu smart cushion. Den kopplas till en ljudkälla via Bluetooth.

Prislappen på Indiegogokampanjens vibrerande kudde ligger på 300 dollar. 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)