JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elektron Music Machines och Parakey blev Årets Elektronikföretag respektive Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige. Priserna delades ut på Elektronikmässan i Göteborg förra veckan.

För fyra år sedan instiftade Elektronikindustriföreningen i Göteborg, EIG, ett pris med syfte att stärka elektronikföretagens roll för en smart och hållbar samhällsutveckling. För tre år sedan kompletterades det med ett pris för nyföretagande. Årets vinnare är Elektron Music Machines som utvecklar bland annat trummaskiner, syntar och mixrar. 

Motiveringen lyder:

Företaget har i en tuff Internationell miljö skapat ett tillväxtföretag baserat på egen design och produktion. Priset går till ett företag som innovativt surfar på musikvågen, lyssnar på sina kunder och ger det dom vill ha. Som leverantör har de lyckat komma nära sina kunder och vara lyhörda för nya trender och förstå och lösa de indirekta kraven i sina produkter. Att göra detta ifrån lilla Göteborg med en engagerad personal som hanterar internationella spelare och konkurrenter är i sig en bedrift. Att sedan kommersiellt kunna växa och hitta nya nischer och kunder är vad som får oss i Elektronikindustriföreningen i Göteborg att med stor glädje tilldela priset för Årets Elektronikföretag i Västsverige 2017 till Elektron AB.

Priset för Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige går till Parakey som utvecklat en app kombinnerad med hårdvara för styrning av lås.

Motiveringen lyder:

Företaget imponerar med att i en oligopol-liknande bransch sticka ut och utmana både med affärsmodell och teknologi med intresse för snabb internationell tillväxt. Det är med glädje man kan se företaget grundförutsatts att leverera en ny produkt med en ny affärsmodell inom en traditionell bransch som redan visat sig bärkraftig. Ett personligt problem blev lyckan. Att släppa in en hantverkare som aldrig kommer på avtalad tid. Kring detta har företaget byggt en innovativ produkt med en fungerande affärsmodell som kommer utmana och sätta en sann IoT prägel på låsbranschen. Det är med stor glädje att tilldela priset Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2017 till Parakey AB

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)