JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu är SCAPE spikat

Nästa år slår SCAPE upp dörrarna i Stockholm för första gången. Fast egentligen är det kraftelektronikkonferensen ISiCPEAW som nu återigen byter namn. Preliminärt kommer nästa års event att äga runt i början av juni – då har du chans att lära dig det mesta om vad som är hett inom halvledare med brett bandgap.

En gång i tiden startade kiselkarbidkonferensen ISiCPEAW – International SiC Power Electronic Applications Workshop – i litet format i Stockholm.

Redan från start hade konferensen fokus på energieffektiv kraftelektronik. Den växte, blev allt mer internationell och breddade sig för att även inkludera andra halvledare med brett bandgap, som exempelvis galliumnitrid.

Därmed ändrades namnet till IWBGPEAW, kort för International Wide Bandgap materials Power Electronics Applications Workshop. Namnet gick alltså från en svåruttalad förkortning till en lika krånglig dito.

Men nu är det stopp. På årets event – som gick av stapeln den 21 till 23 maj – utlyste arrangören en namntävling. SCAPE vann förstapris – vitvinsglas i Orrefors serie Nobel. Den gröna foten på vinglaset ska symbolisera miljövänlig ”grön” elektronik.

SCAPE är kort för Stockholm Conference on Applications of Power Electronics,

Datum för SCAPE 2018 är ännu inte spikat, men sannolikt blir konferensen av i början på juni.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)