JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson knoppar av bit för bit

Idag meddelar Ericsson att det skrivit avtal med Flex om att sälja sin verksamhet kring kraftmoduler. Igår uppgav nyhetsbyrån Bloomberg News att Ericsson anlitat banker för att utvärdera en försäljning av sin mediaverksamhet.

Ericsson måste sälja av delar av verksamheten och fokusera på sin gamla kärnverksamhet för att överleva. Det har vd Börje Ekholm varit tydlig med.

Idag på morgonen blev det officiellt att företaget säljer Ericsson Power Modules till den amerikanska kontraktstillverkaren Flex (länk), som självt satsar stort på kraftområdet.

Sedan tidigare är det känt att Ericsson är villigt att knoppa av medieverksamheten och så sent som igår uppgav Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn i ärendet, att Ericsson arbetar med Morgan Stanley för att utreda en försäljning av medieverksamheten.

Likaså ska företaget ha anlitat Goldman Sachs för att hitta en möjlig köpare. Bland intressenter finns enligt Bloomberg private equity-bolag och konkurrenter. Dock påpekar Bloomberg att allt är i ett tidigt skede och att det inte finns några garantier att en affär blir av.

Här kan du läsa artikeln från Bloomberg News (länk).

 

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)