JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel bygger hundra testbilar

Intel ska integrera självkörningsteknik i hundra bilar av olika märken, och rulla ut dem i Israel, USA och Europa.

Intel har nyligen avslutat köpet av israeliska Mobileye och vill nu bli en leverantör av teknik för självkörning och förarassistans. De två företagen bakar samman sin teknik till ett komplett erbjudande för SAE4-självkörning (oövervakad självkörning utan mänsklig reservförare).

Mobileye bidrar bland annat med kretsar och algoritmer för bildanalys – Tesla är en av företagets tidigare kunder. Intel plockar ihop ett paket av bland annat FPGA:er, molntjänster och 5G-mobilteknik.

Testbilarna ska tas fram ”mycket snabbt”, de första ska vara klara redan i år.

Syftet är dels att få återkoppling på hur deras lösning fungerar och snabba upp utveckligen och dels att demonstrera plattformen för potentiella kunder.

Poängen med att täcka olika länder är att det finns en stor variation mellan länder i exempelvis körstilar, vägförhållanden, vägmärken och juridiska regler. Planen är att kunna erbjuda marknaden en generell självkörningsplattform som fungerar jorden runt i alla sorters bilar.

Intel har många konkurrenter på marknaden för självkörningsplattformar. Exempel på unika ingredienser i företagets lösning ska enligt Intel vara tekniken som används för de maskinläsbara kartorna och hur personsäkerheten verifieras. 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)