JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ett nytt globalt lågspänningslabb ska ABB bygga i Västerås. Labbet beräknas kosta cirka 90 miljoner kronor. Därmed är det en av de största infrastruktursatsningarna för ABB Sverige på senare år.

Det är ABB:s svenska affärsenhet Control Products som fått i uppdrag att bygga och driva ett globalt lågspänningslabb för provning och certifiering av sina produkter.

Labbet ska vara klart i början av 2019 och blir 1 200 kvadratmeter.

– Tack vare denna investering kan vi dubbla kapaciteten för provning och därmed snabbare kunna få ut produkterna på marknaden och samtidigt ytterligare förbättra kvalitetssäkringen, säger Mats Peterson, enhetschef för Control Products i Västerås, i ett pressmeddelande.

När labbet står klart ska det bland annat användas för provning och certifiering av kontaktorer och mjukstartare. Här ska även flera projekt kunna hanteras parallellt, exempelvik kommer ABB-enheter i både Tyskland och Frankrike att använda labbet för att testa sina produkter.

Labbet kommer att utrustas med transformatorer, ställverk och det övergripande styrsystemet 800xA. Likaså ska solpaneler stå för delar av kraftförsörjningen.

Det handlar om en investering motsvarande cirka 90 miljoner kronor. Lågspänningslabbet blir därmed en av de enskilt största infrastrukturinvesteringarna globalt inom affärsområdet Control Products, som ingår i ABB:s division Electrification Products.

 

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)