JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mötesplats för akademi, näringsliv, studenter och startup-bolag

Entreprenörskap och innovation sker i mötet mellan människor. Det är tanken bakom Veras Gräsmatta, en ny träffpunkt där startup-företag, innovatörer, Chalmers portföljbolag, forskare och intressenter kan mötas.

Den nya träffpunkten finns på Vasaområdet på Campus Johanneberg, och binder fysiskt och symboliskt ihop Chalmers Ventures, Stena Center och Chalmers tekniska högskola – som tillsammans står bakom satsningen.

De säger sig vara först med den här typen av mötesplats. Chalmers Ventures är högskolans inkubator medan Stena Center är ett kontorshotell för entreprenörer och startup-företag med tillhörande service.

I satsningen ingår bland annat ett nytt projekt med målet att minst hälften av alla studenter ska få entreprenöriella erfarenheter under sin utbildningstid. 


– Genom denna entreprenörskapssatsning kopplar vi samman industrin, forskare, startup-bolag och entreprenörer, för att utveckla näringslivet och göra verklighet av forskningens idéer, säger Maria Elmquist i ett pressmeddelande. 

Hon är prefekt på Institutionen för teknikens ekonomi och organisation på Chalmers.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)