JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Laserritar- och ytmonteringsföretaget Mycronic har fått en större order från en icke namngiven taiwanesisk kontraktstillverkare. Företaget ska ersätta några befintliga screentryckare med Mycronics jettryckare i ytmonteringslinor för produkter i korta serier.

– Den här ordern är ett genombrott för Mycronic i ett nytt marknadssegment. MY700 är den i särklass snabbaste utrustningen för jet-dispensering inom elektronikindustrin och de system som nu levereras kommer alla att ersätta stenciltryckare i elektronikproduktion där frekventa jobbyten sker, säger Clemens Jargon på Mycronic i ett pressmeddelande.

Kunden har köpt en ytmonteringsmaskin av typen MY300 och fyra jettryckare av den senaste generationen MY700. Ordervärdet är sex miljoner kronor.

MY700 lanserades för ett knappt år sedan (länk) och är en förbättrad version av MY600. Den har dubbla dispenseringshuvuden och dubbla transportbanor vilket gör den till en betydligt kraftfullare maskin än föregångaren. De dubbla huvudena gör att maskinen exempelvis kan applicera lodpasta och en monteringsvätska parallellt med en takt av 300 minimala droppar per sekund och mikrometerprecision.
 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)