JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tyska Infineon ska bygga en ny fabrik för krafthalvledare i österrikiska Villach. Fabriken ska tas i drift 2021 och använda 300 mm-skivor.

Den nya fabriken kommer att skapa 400 nya arbetstillfällen och ha kostat 1,6 miljarder euro när den är helt klar om sex år. Spaden sätts i marken nästa år och produktionsstarten är planerad till år 2021. Fullt utbyggd kan den addera uppåt 1,8 miljarder euro per år till Infineons omsättning.

Fabriken hamnar bredvid den befintliga, som Elektroniktidningen skrev om för fyra år sedan (länk). Anledningen till det reportaget var att fabriken arbetade med Industri 4.0, förutom att tillverka krafthalvledare.

Då förklarade Alexander Tarzi på Infineon för Elektroniktidningen:

– Halvledarindustrin ligger redan idag betydligt längre fram än andra industrier. Exempelvis är kassetterna med wafers märkta med rfid-etiketter och kan därmed lokaliseras och styras genom hela renrummet. Vissa av våra maskiner kan bara köras efter det att våra anställda identifierat sig med ett chip som finns i deras kläder. På så sätt försäkrar vi oss om att bara personer med rätt utbildning kan köra processen.

– Den stora skillnaden i Industri 4.0 är att vi kommer att implementera och testa ny teknik för att styra fabriken. Det inbegriper förbättrade sätt att analysera data i realtid eller att övervaka effektförbrukning, temperatur och kvävehalt. Systemen ska bidra till att vi kan hushålla bättre med energin.

– Vidare arbetar vi med ett pilotprojekt för att integrera mobila stödsystem där informationen levereras via surfplattor eller smarta glasögon.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)