JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanska Rohm och kanadensiska GaN Systems har skrivit avtal om att samarbeta kring krafthalvledare i galliumnitrid. De ska utveckla GaN-kretsar tillsammans samt erbjuda utbytbara komponenter så att kunderna kan köpa från två olika tillverkare.

Avtalet innebär att Rohm och GaN Systems utvecklar GaN-produkter som har samma storlek och funktion, och som innehåller GaN Systems krafttransistorer. De ska levereras i både GaN Systems kapsling GaNPX och Rohm traditionella kapslingar för krafthalvledare. Därmed vill företagen ge sina kunder två alternativa komponentleverantörer.

Att japanska Rohm valt att samarbete med GaN Systems är inte förvånande med tanke på att företaget påstår sig ha världens bredaste portfölj när det gäller krafttransistorer i galliumnitrid-på-kisel. Samtidigt öppnar Rohms breda konstruktions- och tillverkningsresurser dörren för GaN-tekniken inom kraftområdet.

Framåt ska de två företagen också samarbeta i labbet för att utveckla nya lösningar med sikte på tillämpningar inom industri, fordon och konsument.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)