JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den svenska telekomjätten och det amerikanska routerföretaget har samarbetat under närmare två decennier. Nu utökas det till att även omfatta 5G.

Ericsson och Juniper ska tillsammans erbjuda operatörerna en komplett lösning som tar datatrafiken från mobilnäten till transportnäten. Det handlar om att underlätta integrationen av radio-, core- och transportdelarna av näten, när de inom kort börjar hantera 5G-trafik.

Rent praktiskt handlar det om Ericssons routrar i 6000-familjen och mikrovågslänkarna i Mini-Link-familjen. Juniper bidrar med MX- och PTX-serierna för Wan-tjänster och IP-transport. Även operativsystemet Junos ingår, liksom företagets platform för cybersäkerhet.

För att operatörerna ska uppleva nätet som sömlöst – från radio till transportnät – kan allt styras och övervakas via Ericssons olika programvaror.

Samarbetet mellan de två företagen går långt tillbaka i tiden och Ericsson var ett tag delägare i Juniper. Länge spekulerades det att Ericsson skulle köpa routertillverkaren, men våren 2001 såldes de sista aktierna med god förtjänst.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)