JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anders efter Lena på Mycronic

Anders Lindqvist har utsetts till ny vd och koncernchef för maskritar- och ytmnsteringsföretaget Mycronic. Han efterträder Lena Olving, som går i pension.

Anders Lindqvist är idag vd för vakuumspecialisten Piab Group, ett bolag inom automationsmrådet med en miljard kronor i omsättning. Där har han varit vd sedan år 2013.

Bakom sig har han drygt 20 år på Atlas Copco på olika internationella chefspositioner. Han är i grunden maskiningenjör med kompletterande studier i marknadsföring från University of California.

Senast under andra kvartalet 2019 tillträder han rollen som vd och koncernchef för Mycronic.

Lena Olving tog över rodret på Mycronic år 2013 och har breddat företaget genom en rad förvärv men också lyft försäljningen av de existerande produkterna, det vill säga maskritare till displayindustrin, ytmonterings- och dispenseringsmaskiner liksom lagerautomater för ytmonteringslinor.

Från att ha omsatt runt en miljard kronor år 2013 ligger Mycronic idag på 3,5 miljarder kronor med målet att nå fem miljarder inom fyra till sju år, räknat från år 2016. Dessutom har vinsten förbättrats kraftigt.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)