JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kompletterar med maskiner för panelseparering

Tyska Shunks svenska dotterbolag börjar sälja maskiner för panelseparering av mönsterkort. Företaget har tidigare fokuserat på andra bearbetningsmaskiner och robotbestyckning för industrin.

Maskiner har funnits i många år men det är först nu som det svenska kontoret tar upp dem i sortimentet. Det handlar om två varianter, en fristående maskin och en som ska stå i produktionslinan.

Den fristående maskinen SAR-1300 passar tillverkning av många kortvarianter i mindre volymer. Den kan anpassas för manuell laddning men kan också utrustas med enkel- eller dubbelskyttelsystem.

Den andra modellen för placering i produktionslinan kan utrustas med ett palleteringssystem som gör att de separerade korten kan placeras direkt i brickor med dimensioner upp till 600 x 400 mm för vidare bearbetning. Det går att använda både vagnar och transportband för brickmatningen.

Som tillval finns fixtureringslösningar som kan anpassas till panellayouten, storleken på de enskilda kretskorten, komponentgeometrier samt kvantiteter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)