Annons

onsdag 6 maj 2015vecka 19
twitterfblinkedin
STARTSIDA Internet of Things Embedded Power Energi Distribution Fordon Kommunikation Medicin Komponenter Produktion Test & mät

Avnet pushar för Windows Embedded Visa endast artikeln (fr utskrift)
Av Anna Wennberg (anna@etn.se)
2012-05-04  Distributören Avnets inbyggnadsverksamhet Avnet Embedded har skapat en mikrosajt för Microsofts operativsystem Windows Embedded.

Tanken med den nischade mikrosajten (länk) är att vägleda i valet av rätt Windows Embedded-version för en viss tillämpning, hävdar Avnet Embedded.

På mikrosajten kan man se videosnuttar ämnade att visa hur lätt det är att använda Windows Embedded. Inför valet av operativsystem går det också att få kostnadsfri utvärderingsprogramvara för Windows Embedded Standard, POSReady, Compact 7 och CE 6.0 R3, påpekar.

– Vi såg ett behov av att öka medvetenheten om en uppsättning produkter som dramatiskt kan förbättra lönsamheten för tillverkare av smarta system. Därför bestämde vi oss för att bygga en resurs för att identifiera den bäst anpassade Microsoft-plattformen, säger Nick Donaldson, marknadsansvarig för mjukvara inom EMEA på Avnet Embedded, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons

 

Eventuella läsarkommentarer finns längre ner (länk)

 

Vattenfall först med trådlös laddning
article thumbnail15:21 20 elbilar som laddas trådlöst. Det ska Vattenfall testa under året i Göteborg och Stockholm.
Labview för makers
article thumbnail10:15 Det grafiska programmeringsspråket Labview är lättanvänt och kraftfullt men alldeles för dyrt för att passa makerrörelsen eller hobbyprojekt. Nu ändrar National Instruments på den sanningen med Labview Home Bundle som inte kostar mer än 49 dollar.
Skriv ut akustiskt gränssnitt till mobilen
article thumbnail10:14 Placera ett rör med små hål – tänk blockflöjt! – mellan mobilens högtalare och mikrofon. När användaren täcker olika hål låter ljudet annorlunda och kan styra ett gränssnitt. Det är en av de idéer som utforskas i projektet Acoustruments. Tanken är att användaren ska kunna 3d-printa egna skräddarsydda rör som använder akustik för att styra mobilen.
System som aldrig får krascha
article thumbnail9:19 En pacemaker får aldrig sluta fungera och ribban ligger lika högt för många andra medicin­tekniska apparater. Därför tredubblas ofta hårdvaran med stor energiförbrukning och högt pris som följd. Det Chalmersledda EU-projektet Desyre (on-Demand System Reliability) har tagit fram en ny arkitektur som ger 28 procent lägre energiförbrukning och 48 procent mindre kiselyta trots att lösningen ger nio gånger lägre felfrekvens.
NCAB köper Ulf Andersson Elektronik
article thumbnailigår Mönsterkortsgiganten NCAB köper konkurrenten Ulf Andersson Elektronik i Gävle och de fem anställda. Ingen köpeskilling uppges.
Upp till bevis för lågtröskel-cpu:n
article thumbnailigår ”Den kommer aldrig att kunna massproduceras” sade konkurrenten om uppstickaren Ambiqs supersnåla Cortex M4F-processor Apollo. Men nu plockar distributören Future in den i sitt sortiment, och massvolymer lovas till tidigt i sommar.
Axis breddar med tv-kameror
article thumbnailigår Lundabolaget Axis är världsledande på digital övervakningskameror så steget till tv-tillämpningar är inte så stort. De nya kamerorna som också förmedlar ljudet är tänkta för bland annat föreläsningssalar, konferensrum, idrottsarenor och trafikinformation.
Svenska solglasögon har Armprocessor
article thumbnailigår Ett par solglasögon med justerbar skuggning, UV-mätare, Bluetooth, trådlös laddning och Arm Cortex M3-processor – det kommer snart designkonsulten Top Notch att lansera på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter.
Radar räddar integriteten
article thumbnailigår Det dyker upp allt fler kameror som spanar på oss. Det gäller allt från fartkameror längs med vägarna via övervakningskameror på bussarna till kameror i butiker och på offentliga platser. De är så vanliga att man inte längre tänker på dem.
Konsult med egen radar
article thumbnailigår Göteborgsbaserade Qamcom är något så ovanligt som ett hårdvaruinriktat konsultbolag med egna produkter. Det handlar om en radar på 77 GHz som bland annat kan användas för aktiv säkerhet till jordbruksmaskiner, lagertruckar och anläggningsmaskiner och för övervakning av järnvägskorsningar och industriområden.
TI:s radiokretsar nu inklusive Sigfox
article thumbnailmån Smalbandiga radionättekniken Sigfox stöder nu alla sub GHz-rf-kretsar från Texas Instruments, efter ett samarbete mellan de två företagen. Använder du dessa kretsar, kan du nu börja jobba med Sigfox.
Väderkameran som räddar liv
article thumbnailmån Är vägen torr, våt, isig eller snötäckt? Det är avgörande för vilken halkbekämpning som ska sättas in. En kamera ger bättre beslutsunderlag än de enstaka mätpunkter som används idag, visar en avhandling från Mittuniversitetet.
2730 gitter för bättre stål
article thumbnailmån 39 fibrer med 70 sensorer vardera ska göra det enklare att styra tillverkningsprocessen i stålverken. Tekniken kommer från Kistaföretaget Proximion och baseras på fibergitter. Framåt sommaren ska mätsystemet testas i ett europeiskt stålverk.
Svenska studenter i IEEE-final
article thumbnailmån En antenn som oberoende var den placeras på kroppen kan övervaka hjärtrytmen på en människa har utvecklats av fem teknologer på Lunds Tekniska Högskola. Konstruktionen är så intressant att Lundastudenterna knipit en av tre finalplatser i en tävling arrangerad av IEEE Antennas and Propagation Societys (AP-S).
Intel vill fortfarande köpa Altera
article thumbnailmån Ända sedan Intel och Altera inledde en samarbete för fem år sedan har det av och till dykt upp rykten om ett uppköp. För en månad sedan fick de ny aktualitet men slocknade snabbt igen. Nu kommer nya uppgifter som gör gällande att det kan komma ett fientligt bud om en knapp månad.
Arrow satsar på Linux på ARM
article thumbnail30/4 Distributören Arrow blir medlem i organisationen Linaro och satsar på Linux på ARM som plattform för en serie utvecklingskort för inbyggda system. Arrow tror att Linux på ARM är en plattform som står inför tillväxt de kommande fem åren.
Windowsmobiler är Arduinomoduler
article thumbnail30/4 En mobiltelefon är om man tänker efter en sensormodul med ringfunktion. Och utslaget per sensor är den betydligt billigare än att plocka ihop motsvarande sensoruppsättning via Arduniosköldar. Det har Microsoft upptäckt och erbjuder nu Arduino-makers att använda Lumia 530-telefoner och andra Windows 10-mobiler, som virtuella instickskort till Arduino.
Sivers IMA vill få dig att använda radar
article thumbnail30/4 Kistabolaget Sivers IMA vill göra det enklare för kunderna att utveckla radarbaserade mätsystem. Företaget har därför tagit fram en komplett plattform baserad på hårdvara för 24 GHz.
Habia Cable varslar 36
article thumbnail30/4 Habia Cable i Söderfors varslar 36 anställda om uppsägning när den kvarvarande produktionen av koaxialkablar för telekomprodukter flyttas till Kina.
Vadsbo Innovation blir Switchtech
article thumbnail30/4 Om man utvecklar lysdiodsstyrning baserad på switchad teknik, vad passar bättre än att kalla företaget för Switchtech. Det är i varje fall nya namnet på Göteborgsföretaget Vadsbo Innovation.

För mer nyheter, testa en sektion nedan, eller gå till startsidan!

 

Internet of Things Embedded Power Energi Distribution Fordon Kommunikation Medicin Komponenter Produktion Test & mät

 

 
Svenska elektronikkonsulter
200 företag
Senast uppdaterad:
Eldevice AB i Göteborg.
KOMMENTERAT
Kommentarer via Disqus

Annons
Annons
Annons
Anna, A-C, Jan, Per
Administration Jan Tångring
Annonser Anne-Charlotte Sparrvik
Redaktion red@etn.se
Ansvarig utgivare Anna Wennberg på uppdrag av Elektroniktidningen Sverige AB
© Elektroniktidningen Sverige AB
Publiceringssystem Joomla, webbhotell Glesys