JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 25 augusti 2016 VECKA 34
Svenska Flexenclosure, som utvecklar och tillverkar strömförsörjningslösningar till basstationer som främst tar energin från vind och sol, har startat ett dotterbolag i Indien. Bolaget – döpt till Flexenclosure India – är ett joint-venture med det indiska industrikonglomeratet Artheon. Flexenclosure äger 51 procent.
Flexenclosure India har sitt säte i Gurgaon utanför New Delhi och ska rikta in sig mot mobiloperatörerna i Sri Lanka, Bangladesh and Nepal, förutom Indien. Företaget kommer att ledas av Mukesh Singh, som närmast kommer från Nokia Siemens men som även har jobbat på Ericsson.  

– Flexenclosure India för oss närmare våra kunder och hjälpa oss att fortsätta att utveckla världens mest effektiva energihanteringslösningar. Jag har arbeta i Indien med tre företag tidigare och jag ser fram emot att bli delaktig i en sådan livskraftig ekonomi på regelbunden basis igen, säger David King, vd för Flexenclosure, i ett pressmeddelande.

Flexenclosures utvecklar produkter som ger möjlighet att optimera strömförsörjningen till en basstation från olika energikällor, som vindkraft, solkraft och dieselgenerator. Företaget, med huvudkontor i Vara, säljer hela basstationssajter där allt utom telekomutrustningen ingår.
MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Explosionsartad tillväxt för ljuskommunikation

Med en tillväxttakt på 90 procent per år kommer marknaden för kommunikation med synligt ljus att vara värd hela 10 miljarder dollar år 2023. Prognosen kommer från Global Market Insights.

Snart dubbel kapacitet i litiumbatterier

I november levererar MIT-avknopparen Solidenergy en första omgång laddbara batterier med dubbelt så hög volym- och viktkapacitet som dagens litiumjonbatterier. 

Kemisk epilepsi-elektrod kan kopplas till hjärncell

En elektrod som både kan detektera och stoppa ett förestående epileptisk anfall och kan kopplas till en enskild neuron. Det har forskare på Linköpings universitet demonstrerat tillsammans med franska kollegor.

16 nya miljoner för öppen innovation

Regeringen öronmärker i och år nästa år upp till 16 miljoner kronor till Vinnova för stöttande och stärkande av innovations- och utvecklingssamarbeten mellan större industriföretag och små innovativa företag.

Umeå blir ”Smart city” på EU-pengar

Rabatt om du tar bussen till butiken, och parkeringsplatser med solladdare till elbilar – det är två av de projekt som Umeå ska genomföra för 40 miljoner kronor från EU:s Horisont 2020-program

Thu 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus