JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
fredag 26 augusti 2016 VECKA 34
Den fabrikslösa halvledartillverkaren Qualcomm fortsätter sitt segertåg. Företaget tar sig för första gången in bland de fem största halvledarbolagen, enligt analyshuset IC Insights rangordning för årets första kvartal.
Qualcomm ökade sin omsättning med 56 procent från första kvartalet i fjol till 3,06 miljarder dollar i år. Ökningen förklaras delvis av förvärvet av Atheros, men ingen av de andra bland de tio största kunde uppvisa positiv tillväxt för årets första kvartal jämfört med fjolåret.

Qualcomm är störst i världen på kretsar till smarta mobiler och lyfts av den fantastiska tillväxt som området upplever.

Företaget var också första fabrikslösa halvledartillverkare att ta sig in bland de tio största, det hände så sent som tredje kvartalet 2008.

Tittar man istället till hela året, så placerade sig Qualcomm på sjunde plats i fjol på IC Insights ranking. På Gartners lista blev det en sjätteplats. Skillnaden beror på att IC Insights räknar med foundryna i sin lista och TSMC är klart större än Qualcomm med en försäljning på 3,57 miljarder dollar för årets första kvartal.MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Finland öppnar forskningsfab för företag

VTT:s halvdarfabrik i Espoo har mer kapacitet än var forskningsinstitutet behöver. Nu öppnas den för externa kunder som behöver mindre och mellanstora serier.

Tele2 köper Kombridge

Teleoperatören Tele2 köper Göteborgsföretaget Kombridge som utvecklar en back-end-lösning för att trådlöst koppla upp sensorer som gör att företag kan styra produkter samt fjärrövervaka.  Med köpet vill Tele2 stärka sin position inom IoT–säkerhetstjänster.

Explosionsartad tillväxt för ljuskommunikation

Med en tillväxttakt på 90 procent per år kommer marknaden för kommunikation med synligt ljus att vara värd hela 10 miljarder dollar år 2023. Prognosen kommer från Global Market Insights.

Andeskärna i stadsjeep

Taiwanesiska cpu-uppstickaren Andes har fått en design-win i en videoprocessor som används i en stadsjeep. Enligt Andes är företagets cpu-kärna N1337 ett kostnadseffektivt alternativ till en dsp-kärna.

Orbis breddar med Anritsu och Keithley
Instrumentdistributören Orbis gör nu ett ryck i Sverige och breddar produktutbudet med Anritsu och Keithley.
Fri 15:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus