JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 augusti 2016 VECKA 34
TT ElectronicsBajonettfattning i militära och industriella Ethernetkontaktdon. Det lanserar brittiska TT Electronics. TT Electronics kontaktdon för 10 Gbit Ethernet klarar svåra miljöer. De kan användas från -40 till +120 °C och klarar en dragkraft på minst 100 Newton under minst 500 parningar. Förseglingen mot damm och vätska uppfyller IP68, vilket motsvarar två timmar i vatten på en meters djup.

Höljet är utformat enligt standarderna ABAC (MILDTL-38999 series III) eller AB05 (MIL-DTL-26482) med 360 graders EMC-skydd och mekaniskt skydd. Kontakten i sig är en vanlig RJ45.

AB05 R6 är ett bajonettdon som klarar upp till 1 Gbit/s med Cat6e-kabel. Bajonettfattningen snäpper fast med ett klickljud och ett märke indikerar att kontakten är på plats. Robotik, processtyrning, olja och gas, skyltning, masstransport – det är några tillämpningsområden där AB05 kontakterna ska kunna passa bra, tror TT Electronics.

ABAC R6A klarar datatakter upp till 10Gbit/s med CAT6a-kabel. De är jordade till panel och yttre hölje och är kompatibla med kontaktdon från andra tillverkare, inklusive Amphenol RJFTV. 
MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Bättre på alla punkter för Hanza

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar större omsättning och bättre resultat för andra kvartalet jämfört med det första trots att företaget avvecklade en fabrik i Tallinn och flyttade verksamheten till Tartu.

Tesla beställer svensk mjukvara för krocktest

Linköpingsbolaget Image System har fått en initial beställning på analysmjukvara från elbilstillverkaren Tesla Motors. Mjukvaran ska enligt det svenska företaget användas i Teslas krocktestlabb.

Tele2 köper Kombridge

Teleoperatören Tele2 köper Göteborgsföretaget Kombridge som utvecklar en back-end-lösning för att trådlöst koppla upp sensorer som gör att företag kan styra produkter samt fjärrövervaka.  Med köpet vill Tele2 stärka sin position inom IoT–säkerhetstjänster.

Fri 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus