JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Och nya ordföranden heter...  

...Jonas Nilsson! Ett inte helt oväntat val av Linköpingsbolaget Graphensic, som haft entreprenören Jonas Nilsson som mentor hela vägen från forskning till företag.
För två månader sedan fick Graphensic en halv miljon kronor från Energimyndigheten för att kunna anställa en erfaren entreprenör som ska hjälpa företaget att gå vidare internationellt. (Länk)

Och nu har man fått sin mentor Jonas Nilsson att engagera sig ännu mer i företaget och ta rollen som arbetande styrelseordförande.

Graphensic räknas som ett av de hetaste nya teknikbolaget i Sverige i dag. Företaget startades av de tre Linköpingsforskarna Mikael Syväjärvi ,  Rositza Yakimova och Tihomir Iakimov som först i världen visat att det går att skapa stora grafenytor på kiselkarbid.

Grafen är det atomtunna kollager som får elektroner att färdas hundra gånger snabbare än i kisel. Det är ett material som är mycket intressant för elektronik och sensorer.

Genom IVA:s metorprogram mentor4research fick forskarna kontakt med entreprenören Jonas Nilsson, vd för Linköpingsföretaget SP Devices. (Länk)

I november 2011 bildades företaget Graphensic och fyra månader senare kom man in under företagsinkubatorn Leads vingar.

Sedan har det rullat på och Graphensic har nu ett tiotal kunder som köper grafen på kiselkarbid.

- Graphensic är ett spännande bolag med stor potential, på en marknad som kan erbjuda stora framtida möjligheter. Det ska bli intressant att se hur vi kan ta Graphensic till nästa nivå, säger Jonas Nilsson i ett pressmeddelande på onsdagen.

Samtidigt får Graphensic en ny affärscoach vid Lead Incubator genom Lars Bengtsson, tidigare chef för Linköpingsbolaget Kreatel, som bland annat gjorde boxar för digital-tv och som såldes till Motorola 2006.

På bilden syns gamla Lead-coachen Tomas Larson, nya ordföranden Jonas Nilsson, nya Lead-coachen Lars Bengtsson samt två av de tre företagsgrundarna Rositza Yakimova och Mikael Syväjärvi.
ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)