JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Lyxvaror skyddas av Thinfilms klisterlappar

Inget namn på beställaren och inget belopp på ordern och bara en vag antydan om att det handlar om lyxvaror som ska äkthetsgaranteras med elektroniska klisteretiketter från Thinfilm.
Det norsk-svenska elektronikföretaget Thinfilm Electronics har nu fått sin första kommersiella beställning på tryckta etiketter för varumärkesskydd.

Det är ett internationellt lyxvaruföretag som ska använda Thinfilms nya ”Brand Protection Solutions” i sin nästa stora produktrelease som väntas lanseras under första kvartalet nästa år.

Företagets varor kommer att märkas med Thinfilms elektroniska klisterlappar som garanterar köparen att varan är äkta och inte ett plagiat.

Beställaren ser samtidigt till att Thinfilms etikettläsare distribueras ut i logistikkedjan så att leveranserna till butikerna garanteras innehålla äkta vara.

Thinfilms elektroniska plastetiketter motsvarar de hologrammärkningar som bland annat finns på tandkrämstuber och andra konsumentprodukter.

- Det här är den första kommersiella användningen av vårt Brand Protection-system. Det är inga jättevolymer, det säger sig självt eftersom det handlar om lyxartiklar, säger Thinfilms finanschef John Afzelius-Jenevall till Elektroniktidningen.

Thinfilm har tre produktområden- memory labels, sensor labels och display labels.

De tryckta minnena innehåller ingen logik utan behöver en liten läsare, ungefär som en streckkodsläsare, för att läsa av informationen.

Volymproduktionen av tryckta minnen har hittills skett hos Thinfilms samarbetspartner i Sydkorea, men just nu installeras en helt ny maskin hos Thinfilm i Linköping.

I Linköping arbetar Thinfilm med att utveckla systemprodukter där man integrerar minnena med sensorer och displayer.

När den nya maskinen är installerad och klar ska Thinfilm även kunna trycka transistorer på plastfilm för att kunna koppla samman minnen och sensorer.

Läs Elektroniktidningens artikel om nya investeringen i Linköping.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)